PROCoding

Procoding IT odeljenje

Nakon ovog kursa, polaznici će unaprediti svoje znanje iz IT-a. Kurs je namenjen naprednijim srednjoškolcima.

Procoding IT odeljenje

Ovaj kurs je prvenstveno namenjen naprednijim učenicima koji nisu uspeli da upišu IT odeljenje u nekoj od gimnazija, ali i onima koji žele da dobiju široko obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija. Ovaj kurs nije za one koji žele “instant” rešenje i da preko noći postanu “programeri”. Ovo je za one koji žele da se ozbiljno i temeljno posvete učenju programiranja. Zahteva kontinuiran rad i na časovima i kod kuće.

Kurs je zamišljen tako da najvećim delom prati gradivo koje se prelazi u IT odeljenjima. Organizuje se u vidu blok nastave vikendom. Održava se u poslepodnevnim satima gde jedan blok nastave traje 4 i po sata. Obrađuju se teme koje su predviđene nastavnim planom i programom IT odeljenja u gimnazijama. Neke od tema koje se obrađuju su iz oblasti objektno orijentisanog programiranja, baza podataka, web programiranja, itd. Radi se u grupama od najviše 10 polaznika. Učenici imaju i domaće koje rade samostalno. Jednom mesečno imaju test kojim će se prati njihov napredak.

Za pohađanje kursa je neophodno da učenik vlada sintaksom bar jednog programskog jezika. Takođe, dobra matematička osnova je neophodna za kasniji napredak. Kurs se održava tokom školske godine sa pauzama tokom raspusta i praznika.

Pohađanjem ovog kursa učenici će imati priliku da dobiju dobru osnovu za fakultet, a imaće i veliku startnu prednost ako u nastavku usavršavanja odaberu neki od studijskih programa gde se proučava informatika. Novi ciklus kursa počinje 1.oktobra 2022. godine, održava se preko Zoom-a, a prijave su u toku!

 

Steknite najopširnije znanje iz oblasti IT tehnologija 🙂

Edukativni centar Procoding je pravo mesto da steknete i usavršite svoje znanje programiranja.

Možemo da se pohvalimo izuzetno kvalifikovanim i stručnim predavačima.

Naši predavači:

Najčešće postavljana pitanja

Da li su svi kursevi dostupni na svim lokacijama?

Nisu svi kursevi dostupni na svim lokacijama. Na svim lokacijama su dostupni kursevi Scrath-a i Python-a, dok se kursevi za odrasle organizuju u Gandijevoj i u Vinči. Detaljne informacije o kursevima i lokacijama možete dobiti tako što pokrenete formu za prijavu, pa ćete za odabrane parametre dobiti dostupne kurseve. Ako imate dodatnih pitanja, možete slobodno da nas kontaktirate. Takođe, svi kursevi koji ne zahtevaju fizičko prisustvo mogu da se održavaju online preko ZOOM-a.

Moje dete se interesuje za programiranje ali nismo sigurni da li će biti istrajno i da li će mu se kurs svideti?

Imate mogućnost da uplatite jedan termin ili jedan mesec da biste bili sigurni kako se dete snalazi. U tom slučaju je cena nešto viša nego kad uplaćujete ceo kurs odjednom.

Zanima me jedan kurs ali se trenutno ne održava na lokaciji koja mi je najbliža. Da li postoji mogućnost da se taj kurs održi i blizu mene?

Ako je to kurs koji ne zahteva fizičko prisustvu, uvek imate mogućnost priključenja kursu koji se održava online preko ZOOM-a. U svim našim slučajevima smo imali veoma pozitivna iskustva u radu sa ZOOM-om, polaznici koji imaju 8 i više godina nisu imali problem da prate kurs na taj način. U svakom slučaju, možete da nam pišete pa u slučaju većeg interesovanja može biti organizovan kurs i na lokaciji bliže Vama.

Koliko ima polaznika u grupi?

U grupi ima najviše do 6 polaznika.

Zanimaju me radionice koje organizujete. Kad i kako se održavaju?

Tokom godine organizujemo brojne radionice. Radionice se održavaju tokom školske godine i to najčešće vikendom u trajanju od nekoliko sati. Nekoliko vikenda zaredom se bavimo istom temom. Možete da uplatite jednu radionicu ili ceo ciklus kada je cena nešto niža.

Ko su predavači na kursu Procoding IT odeljenje?

U Procoding IT odeljenu časove drže naši najbolji predavači, a to su nastavnici koji rade u srednjim školama i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Oni istovremeno pripremaju osnovce za takmičenja iz programiranja.

Imam dete srednjoškolca koje je jako zainteresovano za programiranje, ali nije uspelo da upiše IT odeljenje, pa je upisao neku drugu školu. Da li može uz svoje obaveze u školi da pohađa kod vas kurs Procoding IT odeljenja?

Naravno, potrebno je da dođe na inicijalni test kako bismo utvrdili nivo trenutnog znanja. Časovi su najčešće vikendom i odvijaju se preko ZOOM platforme tako da bez obzira gde se nalazite imate mogućnost praćenja gradiva.

Ko su predavači u Procoding IT odeljenju?

U Procoding IT odeljenju predavači su nastavnici srednjih škola i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Ti isti predavači pripremaju i osnovce za takmičenja.

Da li mogu u bilo kom trenutku da upišem kurs Procoding IT odeljenje?

Zbog velikog interesovanja, potrebno je napraviti rezervaciju mesta za ovaj kurs. Grupe se obično formiraju u junu, a sam kurs kreće u septembru.