PROCoding

Kurs lego wedo 2.0 robotike

Nakon ovog kursa, polaznici će moći da prave razne robote mehanizme i da ih programiraju. Kurs je namenjen polaznicima starijim od 7 godina.

Lego WeDo 2.0 robotika

Lego WeDo 2.0 predstavlja sigurno najbolje edukativno sredstvo u STEM edukaciji. Pomoću najnovijih Lego wedo 2.0 kompleta moguće je napraviti preko 100 različitih robota i mehanizama! Praveći robote i razne mehanizme, deca se odlično zabavljaju ali i uče kako rade razni mehanički uređaji. Sklapaju različite modele robota koje programiraju da izvršavaju određene zadatke. Tokom izrade modela prolaze kroz sve faze prisutne u inženjerskom dizajniranju: od definisanja problema, preko planiranja, pravljenja rešenja, njegove modifikacije, i na kraju objašnjavanja rešenja. Da bi došli do cilja moraju da rade u paru čime se podstiče kolaboracija i komunikacione veštine.

Kurs Lego WeDo 2.0 robotike smo podelili na 2 nivoa: osnovni i napredni. U okviru osnovnog nivoa, deca imaju priliku da se upoznaju sa različitim temama kao što su: reciklaža, zaštita od poplava, oprašivanje biljaka, zemljotresi, istraživanje svemira i mnoge druge. Na svakom času se obrađuje jedna tema i na osnovu detaljnih instrukcija i uz pomoć predavača pravi se odgovarajući robot-mehanizam. Na primer, prilikom obrađivanja teme “svemira”, pravi se robot-rover koji služi za istraživanje dalekih planeta. Poslednji deo časa je posvećen programiranju – deca imaju zadatak da “napišu program” koji će da pokrene napravljenog robota. Na kraju odslušanog kursa dete dobija štampani i digitalni sertifikat.

Nakon završenog osnovnog nivoa, dete može da pohađa i napredni nivo. Na naprednom nivou, deca dobijaju zadatke da bez detaljnih instrukcija konstruišu razne mehanizme. Programi koji se pišu su kompleksniji, a učešće deteta tokom projektovanja je veće nego na osnovnom nivou. Na ovom nivou detetova kreativnost dolazi do izražaja. Takođe, izražena je i razmena ideja u okviru tima i saradnja sa ostalim članovima tima. Na kraju ovog kursa dete dobija štampani i digitalni sertifikat.

Oba nivoa traju celo jedno polugodište. Nastava se izvodi tokom celog polugodišta sa pauzama za vreme raspusta i praznika. Deca se kursu mogu priključiti bilo kad, s tim da ako ne prisustvuju minimalnom broju časova ne mogu dobiti sertifikat. Poslednjih nekoliko časova je posvećeno završnim projektima koji su neophodni za dobijanje sertifikata. Cilj lego robotike je posticanje kolaborativnosti pa su deca podeljena u timove od 2 člana. Lego wedo 2.0 robotika je dostupna na svim lokacijama. Na nekim lokacijama se održava i tokom školskog raspusta u vidu intenzivnih radionica.

Zaljubite se u programiranje i robotiku dok se igrate lego kockicama 😀

Edukativni centar Procoding je pravo mesto da steknete i usavršite svoje znanje programiranja.

Možemo da se pohvalimo izuzetno kvalifikovanim i stručnim predavačima.

Naši predavači:

Najčešće postavljana pitanja

Da li su svi kursevi dostupni na svim lokacijama?

Nisu svi kursevi dostupni na svim lokacijama. Na svim lokacijama su dostupni kursevi Scrath-a i Python-a, dok se kursevi za odrasle organizuju u Gandijevoj i u Vinči. Detaljne informacije o kursevima i lokacijama možete dobiti tako što pokrenete formu za prijavu, pa ćete za odabrane parametre dobiti dostupne kurseve. Ako imate dodatnih pitanja, možete slobodno da nas kontaktirate. Takođe, svi kursevi koji ne zahtevaju fizičko prisustvo mogu da se održavaju online preko ZOOM-a.

Moje dete se interesuje za programiranje ali nismo sigurni da li će biti istrajno i da li će mu se kurs svideti?

Imate mogućnost da uplatite jedan termin ili jedan mesec da biste bili sigurni kako se dete snalazi. U tom slučaju je cena nešto viša nego kad uplaćujete ceo kurs odjednom.

Zanima me jedan kurs ali se trenutno ne održava na lokaciji koja mi je najbliža. Da li postoji mogućnost da se taj kurs održi i blizu mene?

Ako je to kurs koji ne zahteva fizičko prisustvu, uvek imate mogućnost priključenja kursu koji se održava online preko ZOOM-a. U svim našim slučajevima smo imali veoma pozitivna iskustva u radu sa ZOOM-om, polaznici koji imaju 8 i više godina nisu imali problem da prate kurs na taj način. U svakom slučaju, možete da nam pišete pa u slučaju većeg interesovanja može biti organizovan kurs i na lokaciji bliže Vama.

Koliko ima polaznika u grupi?

U grupi ima najviše do 6 polaznika.

Zanimaju me radionice koje organizujete. Kad i kako se održavaju?

Tokom godine organizujemo brojne radionice. Radionice se održavaju tokom školske godine i to najčešće vikendom u trajanju od nekoliko sati. Nekoliko vikenda zaredom se bavimo istom temom. Možete da uplatite jednu radionicu ili ceo ciklus kada je cena nešto niža.

Ko su predavači na kursu Procoding IT odeljenje?

U Procoding IT odeljenu časove drže naši najbolji predavači, a to su nastavnici koji rade u srednjim školama i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Oni istovremeno pripremaju osnovce za takmičenja iz programiranja.

Imam dete srednjoškolca koje je jako zainteresovano za programiranje, ali nije uspelo da upiše IT odeljenje, pa je upisao neku drugu školu. Da li može uz svoje obaveze u školi da pohađa kod vas kurs Procoding IT odeljenja?

Naravno, potrebno je da dođe na inicijalni test kako bismo utvrdili nivo trenutnog znanja. Časovi su najčešće vikendom i odvijaju se preko ZOOM platforme tako da bez obzira gde se nalazite imate mogućnost praćenja gradiva.

Ko su predavači u Procoding IT odeljenju?

U Procoding IT odeljenju predavači su nastavnici srednjih škola i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Ti isti predavači pripremaju i osnovce za takmičenja.

Da li mogu u bilo kom trenutku da upišem kurs Procoding IT odeljenje?

Zbog velikog interesovanja, potrebno je napraviti rezervaciju mesta za ovaj kurs. Grupe se obično formiraju u junu, a sam kurs kreće u septembru.