PROCoding

Kurs pravljenja mobilnih aplikacija u App Inventoru

Nakon ovog kursa, polaznici će moći da prave animacije i aplikacije za Android uređaje. Kurs je namenjen polaznicima uzrasta od 10 do 15 godina.

Kurs App Inventora

U svetu gde svako poseduje pametni telefon i svakodnevno koristi veliki broj mobilnih aplikacija, znanje pravljenja mobilnih aplikacija postaje sve bitnije. MIT App Inventor je intuitivno, vizuelno programsko okruženje koje omogućava deci da prave sopstvene mobilne aplikacije. App Inventor ima pojednostavljeni interfejs i predstavlja idealnu platformu za uvođenje dece u svet programiranja mobilnih aplikacija. O popularnosti App Inventor-a govori i činjenica da ga koristi više 400.000 dece iz čak 195 različitih zemalja. Čak 22 miliona mobilnih aplikacija je napravljeno koristeći App Inventor!

 

Da bi napravili aplikaciju u App Inventoru, učenici prvo moraju da se upoznaju i sa osnovim principima u programiranju kao što su:

 

  • Algoritmi
  • Petlje
  • Promenljive
  • Programske aplikacije vođene događajima
  • Procedure

 

Pored opštih principa, naučiće i specifičnosti vezane za Android operativni sistem i mobilne uređaje.

  • Način funkcionisanja Android operativnog sistema
  • Kako funkcioniše mobilni
  • Šta je GPS
  • Senzori (akcelerometar, kompas,…), kako i s kojim ciljem se koriste

 

Sve to će naučiti praveći različite zanimljive projekte: aplikacije sa crtanjem, igrice, kvizove, i mnoge druge.

Za kurs nije neophodno ali je poželjno predznanje programskog jezika Scratch. Kurs pravljenja mobilnih se sastoji od 12 lekcija.

Ovaj kurs možete pohađati uživo na našim lokacijama, preko Zoom-a i na našoj online platformi (više informacija o kursu na našoj platformi možete dobiti klikom na link).

Zaljubite se u kurs uz programiranje prve igrice za vaš mobilni 🙂

Edukativni centar Procoding je pravo mesto da steknete i usavršite svoje znanje programiranja.

Možemo da se pohvalimo izuzetno kvalifikovanim i stručnim predavačima.

Naši predavači:

Najčešće postavljana pitanja

Da li su svi kursevi dostupni na svim lokacijama?

Nisu svi kursevi dostupni na svim lokacijama. Na svim lokacijama su dostupni kursevi Scrath-a i Python-a, dok se kursevi za odrasle organizuju u Gandijevoj i u Vinči. Detaljne informacije o kursevima i lokacijama možete dobiti tako što pokrenete formu za prijavu, pa ćete za odabrane parametre dobiti dostupne kurseve. Ako imate dodatnih pitanja, možete slobodno da nas kontaktirate. Takođe, svi kursevi koji ne zahtevaju fizičko prisustvo mogu da se održavaju online preko ZOOM-a.

Moje dete se interesuje za programiranje ali nismo sigurni da li će biti istrajno i da li će mu se kurs svideti?

Imate mogućnost da uplatite jedan termin ili jedan mesec da biste bili sigurni kako se dete snalazi. U tom slučaju je cena nešto viša nego kad uplaćujete ceo kurs odjednom.

Zanima me jedan kurs ali se trenutno ne održava na lokaciji koja mi je najbliža. Da li postoji mogućnost da se taj kurs održi i blizu mene?

Ako je to kurs koji ne zahteva fizičko prisustvu, uvek imate mogućnost priključenja kursu koji se održava online preko ZOOM-a. U svim našim slučajevima smo imali veoma pozitivna iskustva u radu sa ZOOM-om, polaznici koji imaju 8 i više godina nisu imali problem da prate kurs na taj način. U svakom slučaju, možete da nam pišete pa u slučaju većeg interesovanja može biti organizovan kurs i na lokaciji bliže Vama.

Koliko ima polaznika u grupi?

U grupi ima najviše do 6 polaznika.

Zanimaju me radionice koje organizujete. Kad i kako se održavaju?

Tokom godine organizujemo brojne radionice. Radionice se održavaju tokom školske godine i to najčešće vikendom u trajanju od nekoliko sati. Nekoliko vikenda zaredom se bavimo istom temom. Možete da uplatite jednu radionicu ili ceo ciklus kada je cena nešto niža.

Ko su predavači na kursu Procoding IT odeljenje?

U Procoding IT odeljenu časove drže naši najbolji predavači, a to su nastavnici koji rade u srednjim školama i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Oni istovremeno pripremaju osnovce za takmičenja iz programiranja.

Imam dete srednjoškolca koje je jako zainteresovano za programiranje, ali nije uspelo da upiše IT odeljenje, pa je upisao neku drugu školu. Da li može uz svoje obaveze u školi da pohađa kod vas kurs Procoding IT odeljenja?

Naravno, potrebno je da dođe na inicijalni test kako bismo utvrdili nivo trenutnog znanja. Časovi su najčešće vikendom i odvijaju se preko ZOOM platforme tako da bez obzira gde se nalazite imate mogućnost praćenja gradiva.

Ko su predavači u Procoding IT odeljenju?

U Procoding IT odeljenju predavači su nastavnici srednjih škola i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Ti isti predavači pripremaju i osnovce za takmičenja.

Da li mogu u bilo kom trenutku da upišem kurs Procoding IT odeljenje?

Zbog velikog interesovanja, potrebno je napraviti rezervaciju mesta za ovaj kurs. Grupe se obično formiraju u junu, a sam kurs kreće u septembru.