PROCoding

Micro:bit radionice

Na ovim radionicama, polaznici će moći da zaokruže celinu koja obuhvata osnovne koncepte programiranja, hrdvera i elektronike. Kurs je namenjen polaznicima starijim od 10 godina.

Micro:bit radionice

Micro:bit je mali ali moćni računar. Sastoji se od procesora, nekoliko senzora, priključka za Bluetooth i USB, ekrana, dva dugmeta. Izvor napajanja mu je USB ili spoljna baterija sa nosačem.
Ove radionice su idealne za polaznike koji žele na zanimljiv način da spoje iskustva koja su stekli na kursevima programiranja sa hardverom i elektronikom.

Radionice su pažljivo odabrane tako da se kroz njih stiče predstava i zaokružena celina koja obuhvata osnovne koncepte u programiranju i osnovno poznavanje različitih elektronskih komponenti.

Radionice su osmišljene tako da se kod dece podstiče kritičko razmišljanje, kreativnost, ali i druge veštine koje su dobar temelj za sve one koje će se nekad baviti informacionih tehnologijama.

Na radionicama će učenici imati priliku da se upoznaju sa ulaznim i izlaznim delovima micro:bit-a, sa promenljivama, različitim događajima, radom sa stringovima, uslovnim koracima, petljama.

Jedan deo radionica je predstavljen i u Noći istraživača 2019. i 2020. godine. Radionicama je do sada prisustvovalo nekoliko stotina dece.

Zaljubite se u programiranje na najkreativnijim i najzabavnijim radionicama 😀

Edukativni centar Procoding je pravo mesto da steknete i usavršite svoje znanje programiranja.

Možemo da se pohvalimo izuzetno kvalifikovanim i stručnim predavačima.

Naši predavači:

Najčešće postavljana pitanja

Da li su svi kursevi dostupni na svim lokacijama?

Nisu svi kursevi dostupni na svim lokacijama. Na svim lokacijama su dostupni kursevi Scrath-a i Python-a, dok se kursevi za odrasle organizuju u Gandijevoj i u Vinči. Detaljne informacije o kursevima i lokacijama možete dobiti tako što pokrenete formu za prijavu, pa ćete za odabrane parametre dobiti dostupne kurseve. Ako imate dodatnih pitanja, možete slobodno da nas kontaktirate. Takođe, svi kursevi koji ne zahtevaju fizičko prisustvo mogu da se održavaju online preko ZOOM-a.

Moje dete se interesuje za programiranje ali nismo sigurni da li će biti istrajno i da li će mu se kurs svideti?

Imate mogućnost da uplatite jedan termin ili jedan mesec da biste bili sigurni kako se dete snalazi. U tom slučaju je cena nešto viša nego kad uplaćujete ceo kurs odjednom.

Zanima me jedan kurs ali se trenutno ne održava na lokaciji koja mi je najbliža. Da li postoji mogućnost da se taj kurs održi i blizu mene?

Ako je to kurs koji ne zahteva fizičko prisustvu, uvek imate mogućnost priključenja kursu koji se održava online preko ZOOM-a. U svim našim slučajevima smo imali veoma pozitivna iskustva u radu sa ZOOM-om, polaznici koji imaju 8 i više godina nisu imali problem da prate kurs na taj način. U svakom slučaju, možete da nam pišete pa u slučaju većeg interesovanja može biti organizovan kurs i na lokaciji bliže Vama.

Koliko ima polaznika u grupi?

U grupi ima najviše do 6 polaznika.

Zanimaju me radionice koje organizujete. Kad i kako se održavaju?

Tokom godine organizujemo brojne radionice. Radionice se održavaju tokom školske godine i to najčešće vikendom u trajanju od nekoliko sati. Nekoliko vikenda zaredom se bavimo istom temom. Možete da uplatite jednu radionicu ili ceo ciklus kada je cena nešto niža.

Ko su predavači na kursu Procoding IT odeljenje?

U Procoding IT odeljenu časove drže naši najbolji predavači, a to su nastavnici koji rade u srednjim školama i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Oni istovremeno pripremaju osnovce za takmičenja iz programiranja.

Imam dete srednjoškolca koje je jako zainteresovano za programiranje, ali nije uspelo da upiše IT odeljenje, pa je upisao neku drugu školu. Da li može uz svoje obaveze u školi da pohađa kod vas kurs Procoding IT odeljenja?

Naravno, potrebno je da dođe na inicijalni test kako bismo utvrdili nivo trenutnog znanja. Časovi su najčešće vikendom i odvijaju se preko ZOOM platforme tako da bez obzira gde se nalazite imate mogućnost praćenja gradiva.

Ko su predavači u Procoding IT odeljenju?

U Procoding IT odeljenju predavači su nastavnici srednjih škola i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Ti isti predavači pripremaju i osnovce za takmičenja.

Da li mogu u bilo kom trenutku da upišem kurs Procoding IT odeljenje?

Zbog velikog interesovanja, potrebno je napraviti rezervaciju mesta za ovaj kurs. Grupe se obično formiraju u junu, a sam kurs kreće u septembru.