PROCoding

Kurs web dizajna

Nakon ovog kursa, polaznici će naučiti da prave sajtove. Kurs je podeljen u dva nivoa i namenjen je polaznicima uzrasta od 11 do 18 godina.

Kurs web dizajna za decu

Sve informacije koje tražimo na internetu nalaze se na nekom sajtu. Verujemo da znate kako da tražite podatke, ali da li znate kako da napravite sajt? Ukoliko ne znate a želite da naučite, na pravom ste mestu. Edukativni centar organizuje kurs web dizajna na kojem učenici uzrasta od 11 do 18 godina uče kako da naprave svoj prvi sajt. Kurs web dizajna je namenjen učenicima od 5. razreda OŠ do 4. razreda SŠ.

Ciljevi kursa web dizajn

 • Upoznavanje i rad sa osnovnim web tehnologijama HTML5 i CSS3
 • Razumevanje layouta sajta (raspored elemenata na web strani)
 • Razumevanje procesa izrade kompletnog sajta baziranog na te tehnologijama HTML5 i CSS3

Detaljan plan kursa Web dizajn

 • Teorijski uvod u Web i web tehnologije
 • Hijerarhijska postavka fajlova i definisanje root foldera
 • HTML struktura, deklarisanje HTML fajla
 • Osnovni HTML elementi neophodni za konstruisanje web strane sajta
 • HTML vs HTML5
 • Osnove CSS jezika
 • Razumevanje BOX modela
 • Kreiranje layout-a sajta (raspreda elemenata na strani) – FLOAT model, pomoću divova i stilizovanje
 • Kreiranje navigacionog menija na sajtu i galerije
 • Završni rad: Kreiranje jednostavnog web sajta na osnovu skice koju zadaje predavač
 • Proces postavljanja sajta na server

Kurs traje 16 časova. Dinamika održavanja kursa je jednom nedeljno po 60 minuta.

Nakon odslušanog osnovnog nivoa, polaznici mogu da slušaju i na predni nivo web dizajna.

Ovaj kurs možete pohađati i na našoj platformi www.kurseviprogramiranja.rs

Više informacija o ovom kursu možete dobiti klikom na link.

Napravite svoj prvi web sajt 😀

Edukativni centar Procoding je pravo mesto da steknete i usavršite svoje znanje programiranja.

Možemo da se pohvalimo izuzetno kvalifikovanim i stručnim predavačima.

Naši predavači:

Najčešće postavljana pitanja

Da li su svi kursevi dostupni na svim lokacijama?

Nisu svi kursevi dostupni na svim lokacijama. Na svim lokacijama su dostupni kursevi Scrath-a i Python-a, dok se kursevi za odrasle organizuju u Gandijevoj i u Vinči. Detaljne informacije o kursevima i lokacijama možete dobiti tako što pokrenete formu za prijavu, pa ćete za odabrane parametre dobiti dostupne kurseve. Ako imate dodatnih pitanja, možete slobodno da nas kontaktirate. Takođe, svi kursevi koji ne zahtevaju fizičko prisustvo mogu da se održavaju online preko ZOOM-a.

Moje dete se interesuje za programiranje ali nismo sigurni da li će biti istrajno i da li će mu se kurs svideti?

Imate mogućnost da uplatite jedan termin ili jedan mesec da biste bili sigurni kako se dete snalazi. U tom slučaju je cena nešto viša nego kad uplaćujete ceo kurs odjednom.

Zanima me jedan kurs ali se trenutno ne održava na lokaciji koja mi je najbliža. Da li postoji mogućnost da se taj kurs održi i blizu mene?

Ako je to kurs koji ne zahteva fizičko prisustvu, uvek imate mogućnost priključenja kursu koji se održava online preko ZOOM-a. U svim našim slučajevima smo imali veoma pozitivna iskustva u radu sa ZOOM-om, polaznici koji imaju 8 i više godina nisu imali problem da prate kurs na taj način. U svakom slučaju, možete da nam pišete pa u slučaju većeg interesovanja može biti organizovan kurs i na lokaciji bliže Vama.

Koliko ima polaznika u grupi?

U grupi ima najviše do 6 polaznika.

Zanimaju me radionice koje organizujete. Kad i kako se održavaju?

Tokom godine organizujemo brojne radionice. Radionice se održavaju tokom školske godine i to najčešće vikendom u trajanju od nekoliko sati. Nekoliko vikenda zaredom se bavimo istom temom. Možete da uplatite jednu radionicu ili ceo ciklus kada je cena nešto niža.

Ko su predavači na kursu Procoding IT odeljenje?

U Procoding IT odeljenu časove drže naši najbolji predavači, a to su nastavnici koji rade u srednjim školama i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Oni istovremeno pripremaju osnovce za takmičenja iz programiranja.

Imam dete srednjoškolca koje je jako zainteresovano za programiranje, ali nije uspelo da upiše IT odeljenje, pa je upisao neku drugu školu. Da li može uz svoje obaveze u školi da pohađa kod vas kurs Procoding IT odeljenja?

Naravno, potrebno je da dođe na inicijalni test kako bismo utvrdili nivo trenutnog znanja. Časovi su najčešće vikendom i odvijaju se preko ZOOM platforme tako da bez obzira gde se nalazite imate mogućnost praćenja gradiva.

Ko su predavači u Procoding IT odeljenju?

U Procoding IT odeljenju predavači su nastavnici srednjih škola i najbolji studenti tehničkih fakulteta. Ti isti predavači pripremaju i osnovce za takmičenja.

Da li mogu u bilo kom trenutku da upišem kurs Procoding IT odeljenje?

Zbog velikog interesovanja, potrebno je napraviti rezervaciju mesta za ovaj kurs. Grupe se obično formiraju u junu, a sam kurs kreće u septembru.