Održana Eny radionica u našem centru

U Edukativnom centru Procoding su 19.maja u saradnji sa Eny-jem održane dve radionice na kojima je binarni sistem predstavljen na jednostavan i zanimljiv način. Radionicu je vodila autorka priče o Eny-ju koji predstavlja višestruko nagrađivan projekat i predstavljaće našu zemlju na svetskom prvenstvu u Kopehnagenu. Deca su imala priliku da upoznaju dečaka Eny-ja koji je drugačiji od svojih vršnjaka: kada govori koristi samo nule i jedinice. Da bi ga razumeli, deca su morala da savladaju njegov – binarni jezik. Kroz ovu zanimljivu priču i kroz par igrica (binarna bojanka, binarne narukvice) deca su se upoznala sa binarnim brojnim sistemom, odnosno jezikom na kom računari „razmišljaju“. Pored toga shvatili da je potrebno da uče programske jezike da bi mogli lakše da „komuniciraju“ sa računarom.

Ko nije imao prilike da dođe na radionicu a želi da nauči o binarnim brojevima kroz interaktivnu priču mora da požuri jer će mobilna aplikacija biti besplatna još samo nekoliko dana:

https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.eny&fbclid=IwAR2Sfsmeet-J7pOA-veOdrbWyXXU1uXr8edsWzlYYqGIoyVkjPzwyfNa6Eg

Eny više neće biti usamljen, uskoro će ga razumeti i druga deca jer će od naredne školske godine u našoj školici biti deo redovnog programa kursa Scratch 2.