Edukativni centar Procoding i Festival Šonjavka

Edukativni centar Procoding učestovao je na V Festivalu Šonjavka koji se održao 1.decembra 2019. godine na Dorćol Platzu. Festival Šonjavka posvećen je serijalu knjiga „Dnevnik Šonjavka“. Prva knjiga u serijalu objavljena je 2007. godine i odmah postala najčitanija dečja knjiga u Americi. I naredne godine više od 100.000 primeraka knjige štampano je samo u SAD. Šonjavko ubrzo postaje hit i u ostatku sveta, a do sada su knjige o Šonjavku objavljene u preko 50 zemalja. Kod nas je izdavačka kuća Dereta objavila 12 nastavaka „Dnevnika šonjavka“, a u pripremi su i ostali delovi.

U okviru Festivala, Procoding je posetiocima pripremio kviz znanja o Šonjavku koji je napravljen u Scratchu. Rešavajući kviz posetioci Festivala su mogli da provere koliko dobro poznaju Šonjavka. Pored kviza, posetioci su mogli da isprobaju dve staze koje su bile postavljene za kretanje mbot robota. Najmlađima je predstavljen i deo radionica microbit gde su mogli da se upoznaju sa pojednostavljenom platformom Arduino koja je namenjena uzrastu 8+ i onima koji su već savladali osnove programskog jezika Scratch.

Lepo smo se družili, vreme je proletelo, a vi ne morate da čekate naredni Festival da biste se družili sa nama! Redovni kursevi su pri kraju, a prijava za intenzivne kurseve koji se održavaju tokom zimskog raspusta je u toku. Dođite da učimo, da se družimo i programiramo!