Programiranje u Vinči

Na današnji dan, pre tačno 2 godine (1.3.2018.), osnovan je Edukativni centar Procoding. Na početku osnivanja, centar Procoding je bio fokusiran na IT edukaciju najmlađih, odnosno predškolaca i mlađih školaraca. Zbog velike potražnje vrlo brzo obogaćuje svoju ponudu velikim izborom kurseva i za starije osnovce, ali i za srednjoškolce. Od školske 2019/20. godine postaje prvi (i u trenutku pisanja teksta – jedini) edukativni centar koji nudi blok nastavu kurseva programiranja za naprednije srednjoškolce koji velikim delom prate program IT odeljenja.

Za dve godine postojanja, Procoding je održao više od stotinu radionica kojima je prisustvovalo preko 4000 dece. Kurseve programiranja deca mogu da pohađaju na više od 10 lokacija u Beogradu, što Procoding čini najvećom IT školom za decu u glavnom gradu. Takođe, predstavlja jednu od retkih privatnih škola koja može da se pohvali učešćem u Noći istraživača.

Ovakvo brzo širenje je bilo moguće zahvaljući timu izuzetno kvalifikovanih stručnjaka koji imaju ogromno iskustvo u radu sa decom. Procoding tim se sastoji od diplomiranih matematičara i informatičara, doktora nauka, mastera informacionih tehnologija, diplomiranih vaspitača i diplomiranog defektologa. Neki od predavača imaju i preko 20 godina iskustva.

Dve godine rada, Procoding je rešio da krunišem otvaranjem škole na novoj lokaciji – u Vinči. Nedaleko od OŠ “Nikola Tesla”, blizu samog arheološkog nalazišta, danas se održavaju besplatni probni časovi za sve zainteresovane učenike koji žive u blizini. Ova lokacija je u ovom momentu najbolje opremljeni Procoding centar – poseduje modernu učionicu sa najsavremenijom računarskom opremom i robotima. Interesovanje dece je ogromno, zato je Procoding morao da produži radno vreme na dan otvaranja pa će tog dana časovi krenuti ranije ujutru i trajaće do kasno uveče.